maanantai 17. marraskuuta 2008

Keittiossa & muutakin...

Kansainvalista elamaa keittiossa: Veli Naeem Afganistanista oli tyoparinani eraana iltana.Pyysin etta han kuorisi perunat valmiiksi niin tekisin illalliseksi pyttipannua. Keittioon palattuani ihmetelin kun en nahnyt missaan kuorittuja perunoita. Kunnes silmaani pisti kippo jossa lillui jotain outoa...Naeem oli kylla todellakin ollut ahkera! Tylsalla kuorimaveitsellamme han oli silpunnut kipollisen pottuja ! No,paistoin ne sitten munien kera epamaaraisen nakoiseksi mutta ihan hyvan makuiseksi mossoksi! Hauskaa oli! Edellisessa Local member meetingissa -jossa valmistamme suuren aterian kaikille kokoukseen tuleville tarjottavaksi- oli kauhea haslinki. Vesi loppui kesken,piti juosta pihapumpulla jatkuvasti kattilaa tayttamassa. Valilla sekoitin risottoa ja valilla juoksin ylakerran kokoukseen soittamaan kokouksen ylistykseen koskettimia. Ei kun hella vaan pois ja taas paalle... Ja kieliongelmien vuoksi yleensa aina kun selkasi kaannat kattilalle niin tyoparisi jo ehtii viskoa soppaan oman mielensa mukaista... Naeemin kanssa olimme nyt viime kerran LocalMember meetingin ruokavastuussa ja nyt ajattelin tehda kaiken etukateen ajoissa mahdollisimman valmiiksi. No, taas kuitenkin piti kesken kaiken juosta kokousen alkuun laulamaan laulua ja sanoin etta biriania voisi silla valilla vahan sekoittaa - kun palaan keittioon niin Naeem pilkkoo sekaan porkkanoita!! Kirjaimellisesti hypin tasajalkaa ja kauhalla aloin noukkia porkkanoita pois - totesimme taas kerran: Koi baat nahi = ei se mitaan!! Ja naurua riitti! Ruoka oli hyvaa ja sita riitti kaikille. Ihan ihmeellisesti Herra on auttanut! Viime viikolla oli eras Iranilaisnainen meilla parivuotiaan tyttarensa kera. Sen lisaksi viikonlopuksi tuli kaksi muutakin perhetta: toinen iranilaisperhe kahden lapsen kera rakentamaan rukoushuonetta katollemme (Ayub ja Teresa) ja toinen perhe Islamabadista - Pakistanilaispastori vaimon ja kahden lapsen kera virkistaytymaan keskukseemme. En tieda miten, mutta valmistin upean sunnuntailounaan - Jumalan armon avulla totisesti! - pinaattikastike, kasviscurrya,linsseja ja Iranilaisnainen Rashia teki riisin. Voi kun oli hyvaa!!
Olemme olleet Jukian kanssa myos todella paljon liikkeella. Tapaamassa eri tuttuja. Parasta oli ehka eilisiltainen vierailu tyttokodissa josta olemme jo aikaisemmin kertoneet. Paikan pitaja, ystavamme ja urdun kielen opemme Juliana, soitti ja pyysi kaymaan ilalliselle. Sanoi etta muutama muukin ystavansa on tulossa. Kiva. Mehan mentiin. Vahitellen vakea alkaa saapua aina vaan lisaa. Kaikki ykkosissa. Mulla arkipunjanbi ja punaiset lenkkarit... Jukka farkuissa... Pian on koko talo taysi. Lapset harjoittelivat lauluja. Sitten paikalle saapui juhlavieraat - tyon tukijat Singaporesta - kaksi ihanaa uskovaista miesta jotka olivat Pakistanissa maanjaristyksen jalkeen auttamassa ja silloin tutustuivat Julianan tyohon ja tulivat nyt uusintavisiitille katsomaan miten tyttokodissa menee. Suunnilleen tassa vaiheessa iltaa Jukalle kerrotaan etta han onkin saarnaamassa tassa tilaisuudessa ja haluaisiko han kayttaa englannin vaiko urdun kielista raamattua ! Minun vastuulleni lankesi laulattaa lapsilla pari laua joita olen kerran kaksi kanssansa aikaisemmin laulanut. Taas ei voi kun todeta etta Hanen armonsa riittaa - tilanteeseen kuin tilanteeseen!! Huumorimielella mentiin tilaisuudesta kotiin toisen tuttavaperheeen kera iltateelle - heidatkin napattiin ex-tempore johtamaan ylistysta joten ei me ainoita yllatettyja oltu! Etta tallaista elama taalla.
Naapurin musilimiperheen kanssa oltiin tanaan basaarilla vaateostoksilla. Kylma on tullut aika nopsaan tanne Abbottabadiin. Kaikki kulkee kerrospukeutuneina ja useat myos pipo paassa - sisalla ja ulkona. Kaasulamittimet on meilla jo kaytossa. Mutta lamminvesivaraaja meni rikki ja  -ins Allah! - korjaaja saapunee huomenna viemaan tyonsa sen parissa paatokseen. Love you all!!!xxx Maarit ja Jukka


Explore the seven wonders of the world Learn more!

1 kommentti:

Airi kirjoitti...

Hei!
Tervehdys täältä lumen keskeltä. Mielenkiinnolla olen lukenut päiväkirjaanne. Paljon olette hyvää tehneet...Hyviä päiviä teille edelleen, sinne hyvät ystävämme.
t. Airi