sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Sunnuntai kotosalla

Kirjoitin kirjetta iltapaivalla puutarhassa appelsiini ja omenapuun katveessa - koiramme Maxine (tai lainakoirahan han on) oli seuranani varjossa vilvoittelemassa. Muut yhteison asukkaat olivat  tanaan seurakunnan tilaisuuksissa - Basis Communityn johtaja ja perustaja Nigel Hallett on ollut muutaman paivan toisessa kaupungissa pitamassa seminaaria ja Iranilainen perhe (Ayub ja Teresa, lapset Maria ja Francis) jotka ovat olleet taalla Abbottabadissa vastuussa yhteison arjen pyorittamisesta muuttivat nyt pois tana aamuna. Heille alkoi uusi elamanvaihe Ayubin saatua tyota rakennuksilta tyonjohtajana. He muuttavat kauemmas ylos vuoristoseudulle. Kavimme heidan kanssaan retkella siella - aivan upeata vuoristoseutua, raikas ilma ja kaunis luonto. Vuoristoseutujen asukkaat ovat sydamella. Tosiaan Jukan kanssa oltiin kahden kotona ja laitettiin Pakistanilaista ruokaa lounaaksi kirkossakavijoille - kasviksia ja vehnaleipaa. Illallisella perunoita. Oljyssa paistetaan taalla kaikki ja mausteita ja sipulia rutkasti sekaan!
Eilen olimme mukana eraan kristityn pariskunnan 25v. haapaivajuhlassa. Se pidetttiin Abbottabadin keskustassa sijaitsevassa luterilaistyylisessa Church of Pakistan seurakunnan kirkossa. Juhlan yhteydessa oli Jumalanpalvelus. Paastiin pitkasta aikaa ehtoolliselle. Muiden vieraiden mukana ulkomaalaisia oli meidan lisaksi Korealainen pariskunta jotka ovat Presbyteeriseurakunnan lahetystyontekijoina taalla. Tutustuimme moniin uskoviin ja nautimme hyvaa lounasta Jumalanpalveluksen jalkeen kirkon pihalla ruohikolla istuen - riisia, pinaattia ja kanaa. Jukalle aukesi mahdollisuus osallistua evankeliointityota tekevien nuorisotyontekijoiden kanssa urheilukerhon pitamiseen. Kerho kokoontuu lauantaisin pelaamaan ja urheiluosuuden jalkeen on raamattuopetus ja rukous. Erityisesti musliminuorille suunnattua. Jukka varmasti kertoo sitten millaista oli! Eilen viela eraan kotiseurakunnan pastori kutsui luokseen teelle. Ja huomenna olisi mahdollisuus menna tutustumaan tyttojen parissa tehtavaan tyohon - 25v haapaivansa viettava pariskunta pitaa koyhille/orvoille tytoille pienimuotoista koulukotia. Juliana - vaimo - -on luvannut myos auttaa meita urdun kielen oppimisessa. Joten vahitellen asiat alkavat loksahtaa kohdalleen ja me alamme loytaa paikkaamme.
Nythan meidan on tarkoitus ottaa vahitellen ohjat kasiin taalla Basis Communityssa. Yhteison arkeen kuuluu monenmoista. Ja meita on taalla monelta maankolkalta - mika myos on lisana rikastuttamassa paivia kulttuurin ja kielenkin osalta: Britti Nigel, Tadzikistanilainen Muratan(toisella nimella Benjamin), Pakistanilaisia Saleem ja Shazhad ja huomenna vakeen liittyy sairaslomalta palaava Yasir, myohemmin viela muutaman paivan perasta veli Naeem Afganistanista. Ja tietty me Suomalaiset. Ja kanadalaislahetin koira Maxine :) Kaikenlaista tulee eteen, tana iltana mm. eras veli pyysi rukousta ja ohjausta avioliittoaikeisiinsa. Illat venyvat valilla pitkalle. Ja aamuaikaiseen on jo yhteinen hartaushetki. Joten iltapaivatorkut kylla kuuluu paivarutiiniin ehdottomasti! Kiitollisella mielella, mutta pitkasta paivasta vasyneena; - Maarit&Jukka.   


Invite your mail contacts to join your friends list with Windows Live Spaces. It's easy! Try it!

Ei kommentteja: